Dusumea din lemn masiv

Dusumea din lemn masiv

Producem și comercializăm dușumea din lemn masiv, rășinos, de dimensiuni diferite.

Lemnul folosit pentru confecționarea dușumelei a fost uscat în condiții calitative. Scândurile sunt prevăzute cu îmbinări Nut și Feder pe părțile laterale. Acest tip de dușumea se folosește pentru placarea pardoselilor din case și cabane.

Dușumeaua de lemn prezintă multiple avantaje cum ar fi: confort termic sporit, aspect natural si durabilitate.

Lemnul este tratat antiseptic pentru distrugerea dăunătorilor iar procedeul de prelucrare garantează un consum de material ce asigură protecţia suprafeţei.

Dușumeaua din lemn masiv este folosita în placarea pardoselilor din case încă din vremuri de demult, fiind alegerea ideală pentru cei care iși doresc o pardoseală calduroasă, trainică și ecologică, pentru că la fabricarea lor se folosesc materiale 100% naturale.

Cum alegem dușumeaua din lemn masiv?

Cele mai rezistente și căutate tipuri de dușumea sunt cele realizate din lemn de esență tare: ștejar, nuc sau frasin. Foarte bune și rezistente sunt și cele din lemn mai moale, cum ar fi cel de plop sau pin, de exemplu, însă acest tip de dușumea trebuie acoperit cu un lac ce îi conferă rezistență sporită la uzură.

Foarte importantă este și rezistența dușumelei la umezeală și oscilațiile termice din casă. Cele mai rezistente soiuri de lemn la umezeală sunt ștejarul, lemnul de doussie (o esență ce provine din Africa), cel exotic de merbau (provenit din sud-estul Asiei) sau de teak (o altă esență exotică de origine asiatică) și alte câteva. Rezistența la umezeală este dată de cantitatea mare de uleiuri eterice din compoziția lor.

Și totuși, care sunt avantajele placării cu dușumea din lemn masiv?

Avantaje:

  • Pardoseală 100% ecologică (în cazul în care nu este tratată cu lacuri și alte substanțe chimie).
  • Sănătoasă și hipoalergică.
  • Lemnul masiv are foarte bune calități termoizolatoare.
  • Durabilitate și rezistență în timp. În cazul unui montaj și a unei îngrijiri corecte, dușumeaua din lemn vă poate servi până la 50 de ani.