Lambriu din lemn masiv

Lambriu din lemn masiv

Din cele mai vechi timpuri se cunoaște faptul că lemnul este un material cald ce oferă un decor aparte locuinței în care este montat.

Lambriurile din lemn se potrivesc perfect decorurilor rustice dar, în același timp, pereții îmbrăcați cu lambriu de lemn pot crea o atmosferă perfectă pentru locuințele moderne.

Acest tip de lambriu este folosit pentru decorarea spațiului interior, având un aspect estetic remarcabil, lăsând senzația unui spațiu cald și prietenos.

Lambriul din lemn masiv este ideal pentru construcții. Se utilizează la finisarea interioară a încăperilor care au nevoie de un plus de naturalețe. Lambriul de lemn este ușor de prelucrat și montat și oferă protecție sporită impotriva mucegaiurilor, cariilor și poate fi tratat ignifug.

Avantaje lambriurilor din lemn masiv pentru pereți

Estetica – Pereții acoperiți cu lambriuri sunt asociați cu eleganța, chiar bogăția. Amenajările clasice, în stil colonial și georgian, exemplifică această eleganță, evidențiind frumusețea lemnului. Lambriurile, care pot acoperi pereții de sus până jos sau doar până la jumătate, lasă o amprentă confortabilă și călduroasă interioarelor.

Material izolator – Lemnul este un material izolator natural, și astfel pereții cu lambriuri beneficiază astfel de o izolație termică și acustică suplimentară. Reține totuși că lambriurile nu sunt decat o izolație suplimentară, nu un materialul izolator principal pe care să te bazezi.

Reparații și înlocuiri rapideLambriurile se pot repara cu ușurință în caz că suprafața lemnului a fost deteriorată. Dacă este necesară înlocuirea, aceasta se realizează fără daune aduse suprafeței peretelui.

Durata mare de viață – Îngrijite cum trebuie, lambriurile din lemn masiv pot rezista pentru multi ani (între 10 și 20 de ani). Asigură-te doar că aplici regulat pe suprafața lemnului grunduri, lacuri și vopsele potrivite.